Winterkit PHENIX & ATLAS2

Het hoeft geen  0°C te zijn om koud aan te voelen. Reeds een snelle temperatuurs wijziging  zorgt dat de gevoelstemperatuur snel hoger of lager is. Op de  fiets is dit nog veel meer het geval. Door de snelheid  accentueren we  dat gevoel. Je zou dan kunnen denken dat een helm dragen in de winter dit euvel moet oplossen. Dat is niet zo. Meer nog. De voorziene ventilatiegaten in een helm  zijn zo gemaakt dat   wind die door die gaten gaat  aan een versnelling onderworpen wordt. Zeer goed in warme dagen , maar als het koud is   bezorgt dit koude punten . Omdat onze Phenix helm even comfortabel en warm zou zijn  door alle seizoen heen hebben wij een warm accessoire voorzien.   "De Winterkit"

Deze bestaat uit: 

1. Geïsoleerde voering: Een thermische voering van zacht en warm materiaal, zoals fleece en synthetische isolatie, wordt in de helm aangebracht. Deze voering helpt de lichaamswarmte vast te houden en biedt de drager extra warmte.

2. Oorbedekkingen: Oorbedekkers of oorkussens zijn ontworpen om de oren te beschermen tegen koude wind en lage temperaturen. Ze zijn gemaakt van zacht en isolerend materiaal en bieden zowel comfort als warmte.

3. Ventilatie openingen: In extreem koude omstandigheden  worden de  ventilatieopeningen gedicht door de muts. Op die manier minimaliseren ze het binnendringen van koude lucht en helpen ze het onder de helm warmer te houden.

4. Maatvoering: Deze winterskit is op maat van het Phenix model en fit ook de Atlas2. Hij vervangt de zomer binnenvoering en klit vast aan de binnenzijde van de helm. Dus, zal hij als gegoten zitten.

Vergeet vooara lniet dat een goed passende en uitgeruste helm cruciaal is voor je veiligheid, ongeacht de weersomstandigheden. Blijf warm, beschermd en geniet van je winterritten met deze winterkit voor je helm.

  

De mooiste fietsroutes? Dit zijn ze!