Voordelen van een fietshelm met geïntegreerde audiofunctie

Fietsen op de tonen van je favoriete playlist of een interessante podcast beluisteren op je stalen ros? In alle veiligheid een resem telefoontjes afhandelen terwijl je aan het fietsen bent? Het kan met een fietshelm van HelmetPlus. Onze helmen beschikken namelijk over een ingebouwde audiofunctie, die veel voordelen biedt.

Telefoongesprekken afhandelen tijdens de fietstocht

Onze helmen zién er niet alleen goed uit. Achter (of beter gezegd: onder) hun knap design en perfecte pasvorm  gaat een ingenieuze binnenkant schuil. Ze zijn voorzien van een slimme bluetooth-verbinding. Zo ontstaat er een connectie tussen je fietshelm en je telefoon of muziekspeler, waardoor je kan genieten van je favoriete muziek of podcast onderweg. Je kan de helm ook verbinden met je GPS of digitale fietskaart, zodat die je voortaan kunnen begeleiden tijdens je tocht.

100% veilig de baan op

Je kan je afvragen of het wel veilig is om naar muziek te luisteren of telefoontjes af te handelen onderweg. Ben je dan niet afgeleid, waardoor je de cruciale omgevingsgeluiden van het verkeer mist? Met een fietshelm van HelmetPlus is dat allerminst het geval. Onze helmen zijn uitgerust met een   bone conducting audiosysteem. Dit betekent dat de audiospeakers niet de gehoorgang ingaan. De geluidstrillingen worden via speciale botgeleiding langs de jukbeenderen naar het binnenoor geleid.

Zo geniet je van je favoriete playlist zonder je oren af te sluiten van je omgeving, wat bij veel oordopjes en headphones wel het geval is. Met een HelmetPlus op je hoofd blijf je voorbijrijdende auto’s gewoon horen en kan je met een gerust hart de baan op. Dat is niet enkel veilig voor jezelf maar ook voor anderen in het verkeer.

Vlot communiceren met je medesporters

Onze eigen ontwikkelde app voor groepscommunicatie, die vlot kan geïntegreerd worden met het audiosysteem, laat toe om makkelijk informatie uit te wisselen met kleine en grote(re) groepen medefietsers (van meer dan 6 personen), en dit over lange afstanden. Via verschillende spraakopties in de app kan je bepalen wie kan spreken en horen tijdens de fietstocht in groep. Dit kan gaan over de route en obstakels op de baan maar evengoed over de voetbaluitslagen van het voorbije weekend of gewoon even stoom aflaten over het gezin. Daar hebben wij uiteraard geen zaken mee, 100% privacy gegarandeerd.

Geen oortjes nodig

De luidsprekers van dit slimme audiosysteem zijn volledig geïntegreerd in de helm. Je hebt dus geen aparte oortjes nodig, wat zeer makkelijk is. Zo kan je ze niet vergeten of hoef je er geen uren naar te zoeken voor je gaat fietsen… Het systeem is zweet- en waterbestendig. Je kan dus probleemloos je fietsrit afmaken bij regenweer of op hete dagen waarop je veel zweet verliest.

Handige bediening via het kinstuk

Een laatste voordeel is dat je kan skippen naar het volgende nummer en je telefoon bedienen met 3 eenvoudige toetsen op het kinstuk van de helm (play, rewind, forward). Je hoeft dus niet je gsm uit je zak te peuteren tijdens het fietsen. Dat is handig en veilig tegelijk! Bovendien is dit bedieningssysteem waterdicht, wat goed van pas komt in België. Je kan het ook bedienen met handschoenen aan, ideaal in de winter. En het is oplaadbaar via een USB-connectie in minder dan 2 uur, goed voor meer dan 10 uur gebruik.


Bekijk onze slimme fietshelmen met geïntegreerde communicatievoorzieningen, muziek- en spraakmogelijkheden. 

De Atlas krijgt een  reboot
Wat werd nog beter ?