Tips om de juiste fietshelm te kiezen

Of je nu fietst naar het werk of in de stad, de bossen verkent op de mountainbike of over het asfalt raast met de racefiets: een goede sporthelm is een onmisbaar accessoire op de fiets. Met een helm ga je goed beschermd en veilig op pad. Vandaag zijn helmen zeer licht en ademend en ze zien er ook nog eens hip en stijlvol uit. Kortom, geen enkele reden om geen fietshelm te dragen!

Waarop moet je letten bij de keuze van een sporthelm?

Het dragen van een helm is het makkelijkste en meest effectieve dat je zelf kan doen om je veiligheid te verhogen op de fiets. De voorwaarde is wel dat je kiest voor de juiste fietshelm die goed op je hoofd past. Iedereen is verschillend en er bestaat niet zoiets als “dé ideale fietshelm”. Wij geven je graag enkele tips om de juiste maat te kiezen en je helm goed af te stellen zodat het voor jou de ideale helm is:

De maat van de fietshelm

Het is belangrijk om een helm te dragen maar je hebt er niet veel aan als hij niet goed zit op je hoofd. Kies een helm in de juiste maat. De helmen van HelmetPlus zijn in verschillende maten beschikbaar. Bij elke helm vind je een matentabel met de hoofdomtrekken. Meet dit bij jezelf door de omtrek van je hoofd net boven je wenkbrauwen op te meten.

De helm passen

Eens je de maat bepaald hebt, is het tijd om de helm te passen. Bij het passen moet je hem recht op je hoofd zetten. Een gouden regel is om ervoor te zorgen dat de voorkant van de fietshelm 1 à 2 cm boven je wenkbrauw zit. Als je merkt dat de helm naar voor of naar achter kantelt, bijvoorbeeld wanneer je je bukt, dan is de pasvorm wellicht niet geschikt voor jouw hoofd.

Ben je nog niet zeker? Dan kan je terecht bij de HelmetPlus ambassadors om een helm te passen en uit te proberen voor je hem in onze webshop    koopt. Zo ben je zeker dat je de juiste maat kiest en dat je fietshelm je als gegoten zit.

Voor een juiste pasvorm is ook de maat van de helm van groot belang.

De helm afstellen

Daarna kan je de helm verder aanpassen en afstellen zodat hij perfect past rond je hoofd. Dit doe je met de regelschroef. Kloksgewijs aan de regelschroef draaien spant de helm aan. Tegen de klok in draaien zorgt ervoor dat hij losser komt te zitten. Buig naar voor en breng je kin naar je borst. Als de helm blijft zitten zonder te schuiven of te spannen, heb je de goede maat te pakken.

Daarna is het tijd om de riemen af te stellen. Zorg dat het kruispunt van de riemen ongeveer 1,5 cm onder je oren zit. De riemen sluit je onder je kin en niet onder je keel. De kinband moet goed aansluiten zodat de helm niet van je hoofd kan schuiven. Wij hanteren als vuistregel dat je 1 of 2 vingers tussen de kinband en je kin moet kunnen steken.

Ben je op zoek naar een veilige fietshelm met geïntegreerde verlichting om mee naar het werk te fietsen? Trek je er graag op uit met de mountainbike of met de racefiets? Met een helm van HelmetPlus ga je stijlvol en goed beschermd de baan op. Check onze fietshelmen van topkwaliteit! 

Wil je onze helmen eerst passen en uitproberen voor je er één koopt? Onze HelmetPlus ambassadors helpen je met plezier verder! 

 

Vlot communiceren met je fietscompagnons