H+ wind  silencer,  Notos

Elke fietser die vlot fietst of electrisch wordt ondersteunt kent wel het fenomeen van het hinderlijke geruis in de oren van de wind bij hogere snelheden of felle tegenwind.

Hiervoor worden vaak oormoffen gebruikt. En ja, een winterkit onder je helm is tijdens koude winterdagen zalig. De oormoffen bedekken de oren en beschermen ze tegen weer en wind. Op een speedpedelec zie je deze heel vaak. Niet alleen omdat ze lekker warm zijn maar vooral om het windruis tegen te gaan. Maar zie je dit al midden in de zomer bij 28 graden of in heel druk verkeer? Vergeet niet dat die comfortabele oormoffen ook het omgevingsgeluid dempen. Niet altijd optimaal.

Ook onze H+ helmgebruikers zijn aan dit fenomeen onderworpen. Dat was voor ons meer dan voldoende om naar een andere en meer geschikte oplossing te zoeken. Hiervoor hebben we ons laten begeleiden door enkele gespecialiseerde geluid- en wind labo's. 

Het resultaat: De H+ Notos. Deze verminderen gevoelig het hinderlijke geruis van de wind tijdens je fietsritten. Het gebruikte kunstbont materiaal verstoord de luchtstroom en heeft een dempende werking. Bij een goede montage kunnen deze wel tot 70% van het windruis aan de oren wegnemen.
4 reden om te kiezen voor een Notos kit:

    - Hoor sneller achterligend verkeer

    - Praat makkelijker met je buddy tijdens het fietsrijden

    - Bescherm je oren tegen overtollig ruisend geluid

    - Geniet meer van je inteligente HelmetPlus helm.

Geniet meer van je fietsritten door simpelweg beter te horen wat je wil horen en minder te horen van wat niet wil horen. 

Deze Notos kit is bij ons verkrijgbaar vanaf april 2023.

 

Welke helm koop ik het best: ATLAS, EOS of CRONOS?