Vlot communiceren met je fietscompagnons

Fietsen is een ideale sport om in groep te doen. Samen met je fietsmakkers werk je aan je conditie in de gezonde buitenlucht, en met een HelmetPlus sporthelm kunnen jullie zelfs informatie uitwisselen onderweg. Dat is handig en leuk, bijvoorbeeld om na te kaarten over de voetbaluitslagen. Maar het belangrijkste voordeel is dat het veilig is. Jullie kunnen elkaar waarschuwen voor obstakels op de weg, waardoor de fietstocht veiliger verloopt.

Informatie uitwisselen met medefietsers onderweg

Het is niet altijd makkelijk om vlot te communiceren met je compagnons tijdens het fietsen. Achter elkaar fietsen en de wind staan een optimale communicatie in de weg. Dat is niet alleen vervelend maar vooral gevaarlijk, omdat je hierdoor bepaalde obstakels of verkeerssituaties niet of te laat opmerkt.

De helmen van HelmetPlus maken hier komaf mee. Ze zijn namelijk voorzien van een slim communicatiesysteem met bluetooth-verbinding, waardoor je vlot communiceert met je medefietsers. 

Communicatiesysteem volledig geïntegreerd in de helm

Het   slimme communicatiesysteem  is volledig geïntegreerd in de helm. Je hebt    geen aparte oortjes   nodig: handig! Het is bovendien   zweet- en waterbestendig. Je kan er dus mee gaan fietsen op regendagen of dagen dat je veel zweet. De   microfoon    is ingebouwd in het kinstuk. Hierdoor ben je altijd goed verstaanbaar, zelfs als er veel wind is.

Via onze    eigen ontwikkelde app voor groepscommunicatie    kan je makkelijk informatie uitwisselen met kleine en grote(re) groepen medefietsers (van meer dan 6 personen), en dit over lange afstanden. Via verschillende spraakopties in de app bepaal je wie kan spreken en horen tijdens de fietstocht in groep.

100% veilig de baan op

Zoals je hier kan lezen, is HelmetPlus ontstaan vanuit de zeilsport. Bart Vanhaverbeke, al jaren een gepassioneerd zeiler, miste in zijn sport een veilige en betrouwbare helm waarmee hij kon communiceren met zijn medezeilers. Bij het zeilen is er namelijk altijd een kapitein die doorgeeft aan de matrozen wat er moet gebeuren om veilig te varen. Een goeie communicatie is ook cruciaal bij andere sporten waar veiligheid primeert. Fietsen is daar zeker één van. Zo werden de HelmetPlus fietshelmen geboren.

Ook wanneer je    met kinderen gaat fietsen  is veiligheid zeer belangrijk. Als jullie allemaal een HelmetPlus op hebben, kan je je kind(eren) tijdig waarschuwen voor mogelijke gevaren op de weg zonder dat je luid moet roepen of de hele tijd achterom moet kijken. Zo ga je extra veilig op pad met het gezin en dat maakt het extra aangenaam! De    Atlas (Small en Medium)  is een goeie keuze voor een kinderfietshelm.

Goeie communicatie is cruciaal wanneer veiligheid primeert.

Voortaan extra veilig de baan op met je fietsmakkers of het gezin?

Tips om de juiste fietshelm te kiezen